MENU
Your Cart

Alpha 1 Body

Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
Alpha 1 Body
  • Voorraad: 3 tot 4 werkdagen levertijd
  • Merk: Sony
  • Model: ILCE1B.CEC
  • EAN: 4548736130708
€ 7.299,00
Excl. BTW: € 6.032,23

Sony blijft de grenzen van conventionele film- en fotografietools verleggen met innovatieve technologie die een unieke combinatie biedt van resolutie, snelheid en intuïtieve bediening. De α1 maakt ongeëvenaarde beeldprestaties en een efficiënte workflow mogelijk, voor uitzonderlijke creatieve vrijheid.

De missie van de α-ontwikkelaars

De ontwikkelaars van de α-serie willen creatievelingen de kracht geven om hun dromen waar te maken. De α1 is onze krachtigste creatie tot nu toe.

50,1 megapixels bij maximaal 30 beelden/seconde

De α1 combineert een hoge resolutie met ongelofelijke snelheid. Ultrahoge uitleessnelheid van de sensor met 50,1 MP levert continue burstopnamen met max. 30 fps met AF en AE-tracking middels de elektronische sluiter. Perfect voor sport of situaties waar de actie in een oogwenk voorbij is.

Een ononderbroken beeld zonder zwarte vlekken

Dankzij het ononderbroken beeld zonder zwarte vlekken kunt u snel reageren op uw onderwerp. De EVF wordt met 240 fps bijgewerkt voor minimale vertraging tijdens continu fotograferen.

Stille, trillingvrije sluiter

De stille elektronische sluiter biedt geweldige mogelijkheden voor sportfotografie en andere onderwerpen waarbij geluid niet welkom is. De trillingvrije bediening zorgt voor een hoge beeldkwaliteit.

Sluiter tegen vervorming

De sneller sensoruitlezing minimaliseert vervorming van foto's4 bij gebruik van de elektronische sluiter. De BIONZ XRTM processor+buffer zorgen voor ca. 1,5x minder vervorming dan de α9 II.

Elektr. & mechan. sluiters zonder flikkering

Weer een wereldprimeur: elektronische en mechanische sluiters zonder flikkeringen. Opnamen zonder flikkeringen bij tl- en kunstverlichting met alle voordelen van de elektronische sluiter.

Full-frame gestapelde Exmor RS™ CMOS-sensor met geïntegreerd geheugen

De gestapelde architectuur in deze achterverlichte full-frame beeldsensor met 50,1 MP levert hoge resolutie en snelheid. Aparte pixel- en circuitlagen en geavanceerde A/D-conversie bieden snellere verwerking.

Nieuwe architectuur en BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor

De nieuwe BIONZ XR-processor met geavanceerde architectuur biedt 8 keer meer verwerkingskracht. Met als resultaat een ongekende beeldkwaliteit en verbeterde responsiviteit van de camera-interface.

Flitssynchronisatie met elektronische sluiter

Dit is de eerste α-camera waarmee flitssynchronisatie met de elektronische sluiter mogelijk is, dankzij de hoge uitleessnelheid van de gestapelde CMOS-sensor. Ook bij opnamen met flits heeft u alle voordelen van een elektronische sluiter.

Dubbel aangedreven sluiter voor flitssynchr. tot 1/400 s.

Het eerste dubbel aangedreven sluitersysteem ter wereld maakt flitssynchronisatie tot 1/400 s mogelijk, waardoor u eenvoudiger dynamische actie kunt vastleggen en op nieuwe manieren creatief aan de slag kunt.

Adembenemende resolutie en beeldkwaliteit

De nieuwe Exmor RS CMOS-sensor met 50,1 MP biedt een hoge resolutie en gevoeligheid met weinig ruis, plus een dynamisch bereik tot wel 15 stops. De nieuwe beeldverwerkingsprocessor levert zelfs een hogere kleurprecisie dan eerdere modellen.

Ondanks het hoge pixelaantal van de sensor bieden de gevoelige, achterverlichte structuur met on-chip lenzen zonder tussenruimte en het afdichtingsglas met AR-coating een standaard ISO-bereik van ISO100~32000, uit te breiden tot ISO50~102400.

Optische beeldstabilisatie over 5 assen is 5,5 stappen sneller

Een uiterst precieze stabilisatie-unit, gyro-sensoren en de nieuwste algoritmes voor beeldstabilisatie behalen een 5,5 stappen snellere sluitertijd voor foto's met hoge resolutie van maximale kwaliteit.

Realtime eye-autofocus voor vogels

Met de onderwerpherkenningstechnologie kan de Realtime eye-autofocus de ogen van vogels volgen en nauwkeurig daarop scherpstellen, zelfs als de vogel opvliegt of de kadrering verandert. Deze innovatieve functie kan eenvoudig de talloze uitdagingen bij de fotografie van vogels aan.

Verbeterde Real-time Eye AF voor dieren

Deze functie, ontworpen voor katten en honden, maakt gebruik van geavanceerde onderwerpherkenningstechnologie om de ogen van dieren trefzeker te volgen en scherp in beeld te houden. Het werkt zelfs met de snuit van het dier ondersteboven.

Realtime eye-autofocus

Dankzij de combinatie van zeer geavanceerde AI-technologie en verbeterde algoritmes voor snel, hybride autofocus kan de realtime eye-autofocus in de α1 menselijke ogen volgen en scherp in beeld houden met ongeveer 30% meer precisie dan de α9 II.

Realtime tracking

Kies een onderwerp, druk de sluiterknop half in en de camera volgt en behoudt automatisch de scherpstelling. Schakel de gezichts-/eye-autofocus in AF in voor naadloze AI-tracking van menselijke ogen en ogen van dieren en vogels.

Brede, snelle en precieze AF-tracking

De α1 heeft autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie die gevoelig, snel en nauwkeurig is. De sensor met 50,1 MP en de BIONZ XR-processor leveren 759 te selecteren fasedetectiepunten die circa 92% van het beeld bestrijken.

Nieuwste generatie opnamen in 8K met 30p

De α1 bevat de nieuwste beeldsensor en een BIONZ XR-processor voor uitzonderlijk realistische 8K-filmopnamen met 30p. Vier keer de resolutie van 4K met volledige realtime tracking en realtime eye-autofocus. 8K-beeldmateriaal is ook ideaal voor flexibele 4K-bewerking.

4K-films bij een hoge framesnelheid van 120 fps

De α1 biedt interne ondersteuning voor 4K-filmopnamen met een hoge framesnelheid van maximaal 120 fps, voor het tot 5x langzamer afspelen van vloeiend en expressief slow motion. 10-bits 4:2:2 chroma subsampling kan worden gebruikt met Long-GOP- of Intra-compressie (All-I) voor ongekende beeldkwaliteit, en de nieuwe beeldsensor en de BIONZ XR-processor minimaliseren beeldvervorming.

10-bits 4:2:2 chroma subsampling

Diepte van 10 bits, 4:2:2 chroma subsampling, uiterst efficiënte MPEG-H HEVC/H.265-codec, inter-framecodering en meer, voor een flexibele nabewerking en verschillende leveringsindelingen.

Realtime eye-autofocus en tracking voor films.

De BIONZ XR-processor biedt aanzienlijk verbeterde detectie, die menselijke ogen nauwkeurig volgt bij meer verschillende hoekposities van het hoofd. Ook beschikbaar voor 8K- en 4K-opnamen van 120p.

Met 10-bits 4:2:218 HLG (Hybrid Log-Gamma)

HDR-HLG-films ondersteunen BT.2020-kleurruimte met breed bereik. Direct afspeelbaar op een HDR (HLG)-compatibele tv. 10-bits HLG-opnamen reproduceren fijne gradatie en details.

'Active Mode' beeldstabilisatie

Een nieuwe Active Mode speciaal voor filmopnamen biedt uiterst effectieve beeldstabilisatie over 5 assen bij handheld opnamen. Deze modus maakt gebruik van de realtime verwerkingscapaciteit van de BIONZ XR-processor voor optimale compensatie in alle indelingen, inclusief 4K. Dit alles zonder concessies te doen aan de compacte behuizing en de mobiliteit van het α-systeem.

Hoogwaardige elektronische zoeker

De OLED-zoeker van (circa) 9,44 miljoen dots in de α1 biedt de hoogste resolutie op dit moment.22 Met 0,90 keer vergroting en 41° FOV voor een heldere, brede hoek en een vernieuwde structuur die een 25 mm hoog oogpunt biedt. De vernieuwingsfrequentie van 240 fps met UXGA FOV is weer een wereldprimeur: snelle actie komt duidelijk in beeld.

Panning-opnamen met elektrische sluiter

Met een elektronische sluiter bij lange sluitertijden wordt de schermreactie mogelijk vertraagt, wat snelle onderwerpen moeilijker te volgen maakt. Zet [Low Frame Rate Limit] op ON om de schermreactie te verhogen en panning-opnamen mogelijk te maken.

Wisselen tussen full-frame- en APS-C-formaten

Beelden in S- en M-modi25 hebben hetzelfde aantal pixels en AF-gebied in de full-frame- en APS-C-modi, zodat u naadloos kunt wisselen tussen full-frame [M: 21MP] en APS-C [M: 21MP] terwijl u dezelfde scène fotografeert.

Afzonderlijke instellingen voor foto's en films

U kunt een sub-instelling van de instellingen nu wijzigen afhankelijk van de geselecteerde modus. Dit is ideaal wanneer u verschillende diafragma's, sluitertijden en andere instellingen wilt gebruiken voor fotograferen en filmen.

Aanpasbare functies

Er kunnen 164 functies aan 17 aanpasbare toetsen worden toegewezen en aan de draaiknoppen aan de voor- en achterzijde. Er kunnen aangepaste functies worden toegewezen voor foto's, films en afspelen.

Bediening via aanraakmenu

De hoofd- en functiemenu's met aanraakbediening, met menutabbladen links van het scherm en gerelateerde groepen parameters en parameters rechts zorgen voor eenvoudige navigatie en bediening voor het volgen.

Uitzonderlijk betrouwbare mechanische sluiter

Sluitertrillingen worden geminimaliseerd en continue burstopnamen met max. 10 fps zijn mogelijk. De nieuwe sluiterunit met geavanceerde motor, rem en demper kan meer dan 500.000 bewegingen aan.

Twee CFexpress Type A-mediasleuven

De dubbele mediasleuven ondersteunen SDXC/SDHC UHS-I- en UHS-II -kaarten, evenals nieuwe CFexpress Type A-kaarten, voor meer algehele capaciteit en sneller lezen/schrijven.

Z-batterij met hoge capaciteit voor lange opnametijd

Maak per batterijlading wel 530 foto's. De componenten en circuits zijn ook ontworpen voor optimaal energieverbruik. Profiteer van een hogere capaciteit met twee Z-batterijen in de VG-C4EM-handgreep.

Verbeterd stof- en vochtbestendig ontwerp

Alle naden op de behuizing en de batterijklep zijn afgedicht. De dubbele schuifklep en vergrendeling op de mediasleuven houden het water buiten. De lensvergrendelknop en het kussen rond de bevestiging dragen daar ook aan bij.

Chassis van duurzame magnesium legering

Het chassis aan de boven-, voor- en achterkant en het interne frame zijn extra stevig dankzij de lichte, rigide magnesium legering. De zes schroeven van de lensbevestiging maken de constructie nog sterker.

De snelste ingebouwde Wi-Fi ondersteunt 2x2 MIMO

Ingebouwde draadloze LAN biedt communicatie via de bandbreedten van 2,4 GHz en 5 GHz, de laatste met ondersteuning van 2x2 MIMO (IEEE 802.11a/b/g/n/ac). Twee antennes zorgen voor een betrouwbare verbinding.

SuperSpeed USB 10Gbps (USB 3.2) Type-C®-connector

Een USB Type-C®-connector die snelle gegevensoverdracht met USB 3.2 SuperSpeed USB 10Gbps ondersteunt, maakt snelle gegevensoverdracht op afstand naar pc (tethering) mogelijk voor soepele verwerking van grote bestanden.

1000BASE-T-ethernet voor snelle verbinding

Dankzij een ingebouwde connector voor bedrade 1000BASE-T-verbinding is snelle, stabiele gegevensoverdracht met snelheden in gigabits mogelijk. FTPS wordt ondersteund, waardoor versleuteling met SSL of TLS mogelijk is voor meer veiligheid.

Veelzijdige FTP-connectiviteit

Foto's en films uploaden met FTP en camerabediening op afstand is mogelijk via draadloos LAN, snelle bekabelde LAN, of een via USB aangesloten smartphone. Bestandstypen voor overdracht kunnen worden gespecificeerd.

Aansluitingen
Aantal USB 3.0-poorten 1
Accessoireschoen Ja
Externe microfoonaansluiting Ja
HDMI-poort Ja
USB-aansluiting Ja
USB-connectortype USB-C
USB-versie 3.2
Beeldopname
Maximaal aantal foto's per seconde 30 fps
Maximale videoresolutie 8K
Camera
Maximale videoframerate 120 fps
Connectiviteit
Bluetooth Ja
Bluetooth-versie 5.0
Wi-Fi Ja
Fysieke kenmerken
Gewicht (incl. batterij) 737 g
Kleur Zwart
Lens
Lens inbegrepen Nee
Lensvatting Sony E
Opslag
Type geheugenkaart CompactFlash (CF), SD / SDHC / SDXC
Scherm
Aanraakscherm Ja
Aantal scherpstelpunten 759
Kantelbaar scherm Ja
Schermgrootte 3 inch
Sensoren
Effectief aantal megapixels 50,1 megapixels
ISO gevoeligheid (max) 32000
ISO gevoeligheid (min) 100
Type beeldsensor CMOS
Stroom
Batterij meegeleverd Ja
Zoeker
Type zoeker Elektronisch
Zoeker Ja

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren