Niets leukers dan bij herfstweer een stevige wandeling te maken en te genieten van wat de natuur je te bieden heeft. Noten rapen of champignons plukken om daarna een herfstmenu samen te stellen en te beginnen koken.

Trek een leuk schort aan, neem er je messen en je oven- en gratineerschalen bij en starten maar!

Een stukje wild uit een stoofpotje met gestoomde groentjes en frietjes uit je nieuwe airfryer of een risotto met professioneel gesneden champignons: het is een ideaal menu om van te genieten aan een knus gedekte tafel voor het haardvuur. Laat het cliché klinken: stiekem is dit waarnaar je verlangt wanneer het buiten ruist en giert in de bomen terwijl je zelf gezellig tafelt.

En wie wil er dessert? Een taart bakken en er op toezien dat je de juiste hoeveelheden afweegt met een correcte keukenweegschaal of yoghurtijs maken met de handklopper en serveren met kaneelappeltje: Lekker!

Geslaagde dag, niet? Zeker wanneer de kinderen naar bed zijn en je nageniet met een kopje koffie van vers gemalen bonen in een handig koffiemachine en nog een tweede stukje taart als guilty pleasure …